bakgrundsbild

Ekologiskt

Det finns många fördelar med att konsumera ekologiska produkter. Både för den egna hälsan och för miljön i stort.

Här på Visthuset använder vi KRAV-märka produkter, vilket innebär att livsmedlen producerats med extra hänsyn till djur och natur. Alla de 4000 KRAV-gårdar som finns i Sverige kontrolleras minst en gång om året. Idag finns ca 6200 KRAV-märka produkter och fler än 2000 KRAV-certifierade livsmedepsföretag, butiker och restauranger enligt KRAVs hemsida*. Vi är stolta att vara en av dessa!

Naturlig produktion

Ett KRAV-godkänt jordbruk bygger på att hålla produktionen så naturlig som möjligt. Inga kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel eller genmodifierade organismer (GMO) får förekomma. Även djuren ska ha det så bra som möjligt och kunna bete sig naturligt, vilket innebär att vistas ute, beta fritt i hagar och ha gott om plats. Det får inte heller användas hormoner och antibiotika på ekologiska gårdar, något som tyvärr blir allt vanligare på konventionella gårdar.

Få tillsatser

Även den färdiga produkten ska vara naturlig, inga syntetiska aromämnen, smakförstärkare eller färgamnen får förekomma i KRAV-produkter. Av de 300 tillsatser som är tillåtna i Sverige så tillåter KRAV ca 25. Eftersom de frukter och grönsaker som odlas ekologiskt inte blir utsatta för konstgödsel så är de ofta mindre, beroende på mindre vatten, men istället mycket mer smakrika och innehåller också mer vitaminer och mineraler.

Ekologiska produkter är alltsa bra för djuren, bra för naturen och bra för oss konsumenter!

*For mer information om KRAV besok www.krav.se

Mer mat & godsaker
  • Ekologiskt
  • Närodlat
  • Rawfood
  • Superfood
  • Godsaker i vår butik

https://www.laziza.se/

Vi är

  

En del i Norrköpings
Fairtrade City-arbete

Flyttstäd Norrköping

Är det Flytt Västerås till Norrköping? Ta hjälp av en bra flyttfirma.

Hitta en elektriker i Norrköping